Actueel

Beschikbaarheid Bonendro®

Als gevolg van een productiestop bij onze toeleverancier van alendronaat, één van de actieve farmaceutische ingrediënten van Bonendro, is  ‘Bonendro 70 mg tabletten en 500mg/880 IE bruisgranulaat’ niet langer beschikbaar. Daardoor kan de situatie ontstaan dat uw apotheker uw medicijn niet langer kan verstrekken. 

Situatie

Bonendro in de samenstelling ‘70 mg tabletten en 1000mg / 880 IE bruisgranulaat’ is momenteel nog wel in beperkte hoeveelheid voorradig maar is eveneens geraakt door bovenstaande ontwikkeling en daarmee naar verwachting op korte termijn evenmin leverbaar.

Het internationale aanbod van alendronaat is bijzonder schaars. Om die reden zijn wij er tot op heden niet in geslaagd een alternatieve leverancier te vinden. Wij verwachten dat Bonendro in de toekomst niet langer beschikbaar zal zijn.

Alternatief

De losse componenten Cad 500 mg / 880 IE  en Cad 1000 / 880 IE, die in de Bonendro verpakking zijn opgenomen, zijn wel gewoon verkrijgbaar. In combinatie met een los alendroninzuur tablet ontstaat mogelijk een geschikt alternatief. Wij adviseren dit te overleggen met uw apotheek of behandelend arts.

Wij betreuren de huidige situatie en het mogelijke ongemak wat dit met zich meebrengt.

 

Post a Comment