Actueel

Will Pharma pakt zilver tijdens Innovation Night Sint Maartenskliniek

Het net geïntroduceerde virtual reality revalidatiesysteem “Rehabilitation Gaming System (RGS)” is op de tweede plaats geëindigd tijdens de Innovation Night van het Revalidatiecentrum van de Sint Maartenskliniek, een verkiezing van de meest betekenisvolle innovatie volgens de medewerkers van het revalidatiecentrum.

RGS is een wetenschappelijk bewezen neuro-revalidatie oplossing ter bevordering van functioneel herstel na hersenletsel. Het revalidatiesysteem helpt patiënten met het trainen van motorische en cognitieve vaardigheden in een virtuele omgeving. RGS bestaat uit een VR-programma en een Kinect-sensor waarmee de patiënt door middel van een interactieve en geïndividualiseerde behandelmethode ondersteund wordt in het revalidatieproces. Van de aanwezige zorgprofessionals sprak 45% hun voorkeur uit voor RGS, goed voor een 2e plaats van de in totaal 12 deelnemende innovaties.

Elk jaar revalideren circa 7750 patiënten in de Sint Maartenskliniek. Een deel daarvan komt mogelijk in aanmerking voor één van de hoogst gewaardeerde innovaties mocht de kliniek besluiten om deze te implementeren.

De verkiezing, waaraan 120 zorgprofessionals uit de revalidatiezorg deelnamen, vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op 21 februari in de Sint Maartenskliniek te Nijmegen.

 

Lees meer over het RGS systeem. 

Post a Comment