Actueel

Multidisciplinaire regioavond Revalidatie: Indicatiestelling, de verschillende behandelopties bij spasticiteit

De afdeling Revalidatie Beatrixoord organiseert in samenwerking met het Wenckebach Instituut van het UMCG een multidisciplinaire regioavond Revalidatie. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de firma Allergan en Will Pharma.
 
Onderwerp
Spasticiteit is een veel voorkomend probleem bij patiënten met neurologische aandoeningen. Optimale behandeling van deze functiestoornis kan een belangrijke bijdrage leveren aan het zelfstandig functioneren en de levenskwaliteit van de patiënt, onder meer door preventie van ernstige complicaties zoals contracturen, pijn en decubitus.
 
Spasticiteit is een uiting van disfunctioneren van de piramidebaan en gaat vrijwel altijd samen met andere verschijnselen daarvan, zoals verlamming, hyperreflexie en pathologische (voetzool)reflexen. Als symptoom wordt spasticiteit gezien bij diverse aandoeningen van het centraal zenuwstelsel, multiple sclerose, CVA, cerebrale parese en dwarslaesie. De diverse behandelaars van deze aandoeningen worden ermee geconfronteerd dat spasticiteit vaak moeilijk te behandelen is. Revalidatieartsen, neurologen, neurochirurgen, specialisten ouderengeneeskunde, artsen verstandelijk gehandicapten en ook paramedici, fysiotherapeuten en ergotherapeuten, dienen in elke fase van de aandoening aandacht te hebben voor de behandeling van spasticiteit en de gevolgen ervan. Het is daarbij van belang voor iedere individuele patiënt de juiste behandelkeuze te maken.
 
Doelgroep
Revalidatieartsen, artsen Ouderengeneeskunde, artsen verstandelijk gehandicapten, fysiotherapeuten en AIOS vanuit genoemde vakgebieden.
 
Inschrijving
U kunt zich tot 7 april 2017 inschrijven. Deelname is aan een maximum aantal gebonden, inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst.
 
Aanmelden en meer informatie
Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden. 

Post a Comment